Ook de nieuwsbrief van VRIJDAG Cultuureducatie ontvangen? Schrijf je snel in!

Post HBO Cultuurbegeleider

Aanbieder

Ben je een interne cultuurcoördinator (ICC-er) en heb je behoefte aan meer inhoudelijke kennis op het gebied van cultuuronderwijs? Wil je weten hoe je jouw collega's kunt helpen bij de realisatie van ambities? Wil je zelf meer inhoudelijke kennis hebben van kunstdisciplines en leren hoe je een leerlijn kunt ontwikkelen voor jouw school? Dan is deze post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider iets voor jou!
De opleiding bestaat uit vijf modules van 17 bijeenkomsten gedurende anderhalf jaar. Het zwaartepunt van de bijeenkomsten ligt in het eerste jaar. In het laatste half jaar schrijf je een meesterproef: je doet een onderzoek naar een situatie op jouw school. Ook leg je een portfolio aan waarmee je aantoont wat je hebt geleerd en toegepast. Om toegelaten te worden tot deze post-hbo-opleiding dien je de basisopleiding ICC met succes te hebben afgerond.


Doel

Na afloop van de opleiding heb je uitgebreide inhoudelijke kennis op het gebied van cultuuronderwijs verworven. Je bent in staat om een leerlijn te ontwikkelen voor jouw school. Daarnaast kun je zelf cultuuronderwijs verzorgen en heb je geleerd om je collega’s op school hierin te begeleiden.

Resultaat van de opleiding

De opleiding wordt afgesloten met een landelijk erkend certificaat. Na het doorlopen van de opleiding kun je als Cultuurbegeleider aantoonbaar in aanmerking komen voor een LB-schaal. Je voldoet dan aan de SBL-competenties met taakverzwarende elementen.
De opleiding duurt in totaal anderhalf jaar en wordt aangeboden door de HanzeHogeschool i.s.m. Cultuurclick Groningen en Vrijdag en K&C Drenthe.


De totale studiebelasting bedraagt 360 uur en is als volgt opgebouwd:
-Contacturen inclusief begeleiding bij meesterproef: 100 uur
-Voorbereiding bijeenkomsten en bezoeken aan/interviews met cultuuraanbieders: 120 uur
-Toets-/portfolio opdrachten: 60 uur
-Meesterproef: 80 uur

Ben je geïnteresseerd? Vraag dan vrijblijvend een gesprek over deze opleiding bij ons aan, we vertellen je er graag meer over en helpen je graag bij het zoeken naar financiering! Mail naar inger.vantil@cultuurclickgroningen.nl of bel 0595 444445

 

Bezoek voor meer informatie en inschrijving de website van de Hanzehogeschool.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

Noordelijk Scheepvaartmuseum
multidisciplinair
Groep 7, 8
PO