Ook de nieuwsbrief van VRIJDAG Cultuureducatie ontvangen? Schrijf je snel in!

Picassoportretten

een dynamisch zelfportret in acryl

een dynamisch zelfportret in acryl

Kijken naar de bijzondere kunstenaar Picasso, en het kubisme. Daarna zelf aan de slag!
Via een aantal verrassende stappen maken de leerlingen een dynamisch (zelf)portret.We gaan onbekend terrein ontdekken en kijken wat er gebeurd. Hoe begin ik aan een schilderij en en zorg ik dat ik origineel blijf? Lijn, vlak en beweging komt hierbij aan de orde, dus ook van eenvoudig naar moeilijker, afhankelijk van het niveau, wat de leerling aankan.
Er wordt stilgestaan bij meng, en schildertechnieken.
Samen bekijken en bespreken we kort elkaars werk. We proberen elkaar te stimuleren en elkaars kwaliteiten te zien en te benoemen.


Naast de korte inleiding binnen deze workshop in de Kunstgeschiedenis, is ook een uitgebreider kunstgeschiedenisproject te overleggen over grote meesters binnen de Kunst (zoals Rembrandt, Van Gogh, Haring, de Ploeg, Hundertwasser) Zie hiervoor ook mijn andere projecten. Maar ook kunstgeschiedenislessen (theorie a.d.h.v. afbeeldingen, met tips voor beeldende lessen) behoren tot de mogelijkheden

Deze workshop is tevens een mooie schilderervaring voor teams, eindelijk weer eens lekker schilderen en leren over kunst. Een goede ervaring om teken en schilderlessen op school een extra boost te geven, of om je collega's mee te nemen in enthousiasme voor kunst en cultuur!