Ook de nieuwsbrief van VRIJDAG Cultuureducatie ontvangen? Schrijf je snel in!

Op pad met de Kunst- en Erfgoedbus in Groningen

Culturele Mobiliteit Groningen

Aanbieder
Culturele Mobiliteit Groningen

Op pad met de Kunst- en Erfgoedbus in Groningen. Ontdek de schatten in de gouden toren van het Groninger Museum, ga aan de slag in het nieuwe atelier, treed in de voetsporen van broeder Jacobus of help kapitein Prott tijdens een aanval van Bommen Berend. Kunst en erfgoed komen tot leven tijdens de programma’s van Culturele Mobiliteit. Het complete overzicht van de programma’s vindt u onderaan deze pagina.

Met de bus naar kunst en erfgoed in Groningen
Culturele Mobiliteit helpt scholen om te reizen naar het Groninger Museum en Groningse erfgoedbestemmingen en daar deel te nemen aan een uitdagend programma. Het project ondersteunt scholen bij de organisatie van het bezoek en het vervoer. Een leerkracht kan kiezen uit een bezoek met de Kunstbus of met de Erfgoedbus en reist eenvoudig en betaalbaar naar een instelling in de stad of provincie Groningen.

Programma’s op het niveau van de leerling
De onderwijsprogramma’s van Culturele Mobiliteit zijn geschikt voor groep 1 t/m groep 8 van het Primair Onderwijs. Een school komt in aanmerking voor deelname aan Culturele Mobiliteit als de school op minimaal 5 km afstand van de culturele instelling is gevestigd. U reist met een historische bus van Nationaal Bus Museum. Het is mogelijk dat uw busrit met andere scholen wordt gecombineerd.

Aanmelden
Aanmelden voor een van de zeven programma's is mogelijk door het formulier op de website  van K&C in te vullen.

Heeft u nog vragen of opmerkingen m.b.t. het project of wilt u het project voor uw school bestellen?
Neem dan contact op met Bas Hendrickx, tel: 0592-336 938, e-mail: bas@kcdr.nl.